StreetRace!!!!

2008/09/01 Off By Maniac

Tidningarna spyr ut med stora bokstäver om det senaste händelserna i Stockholm, dvs där man spärrat vägen för Polisen för att genomföra ett StreetRace. Är jag förvånad? Nej.

I ett samhälle där grupper av människor hela tiden får retirera pga att deras hobbies inte ses som rumsrena eller fina nog (golf däremot och andra fjollsporter) och motorbanor som försvinner eller blir bostadsområden eller golfbanor så är det väl knappast konstigt att det blir illegala race och protester, lite fakta.

Människanär ett djur, ok ett smart djur, men fortfarande med vissa grundläggande behov som man försöker trycka tillbaka, en gång i tiden så var världen kanske inte bara farlig utan direkt livshotande. På den tiden så var det en adrenalin kick att överleva från dag till dag, i dagsläget så begränsar sig våra faror till filmer på en skärm, eller om våra löner ska räcka till den senaste brödrosten.

Men behöver vi inte utlopp för adrenalinet? Jodå det är samma adrenalin som vissa individer får när en annan bil rullar upp vid rödljuset och trycker till på gasen, om det då är Evert 52 i senaste BMW M3.an som känner att han behöver näpsa av Stefan 25 i sin Volvo KG-Sport edition (Rutfilm + Wunderbaum inkluderat) så är det bara grundläggande drifter som kommer upp till ytan. Evert känner sig stärkt av sin uppvisning och dom små slagen han får i sidan av sin Evelina för att ha försvarat sitt revir, Stefan åker hem och filar vidare på bilen……

I Helsingborg så hoppade efter Vallåkra Cruisingen komunstyrelsens ordförande upp på dom virtuella barikaderna och hävdade att “om det fanns intresse” så skulle han naturligtvis göra sitt bästa för att hjälpa bilburen intressesfär med att hitta en lösning, det är knepigt bara att han blir så tjänstvillig bara när media har uppmärksammat detta, i Stockholm så händer mycket av detta pga att den tidigare BlackRace banan i Barkaby inte längre står till förfogande, så vart tar man då vägen, jo ut på gatan……

, StreetRace!!!!, MotorManiac

Visste ni att livet är farligt? Jo jag är allvarlig, man dör av det tillslut…