Och Nu Då? MotorManiac

MotorManiac funderar

Bilen står på parkeringen och ser rätt ledsen ut, ja för att vara en så pass liten bil så kan den både se lite ledsen och lite trumpen ut 🙂 motormaniac ’ s älskade KaOS projekt

Vilken var den nu jag pratade om ? Naturligtvis KaOS bygget som i princip just nu mest står och agerar utfyllnad på min hyrda parkering här i Helsingborg.

KaOS, projekt

En nackdel just nu är naturligtvis avsaknaden av garageplats, det blir lite mindre plats för kreativitet när mek-platsen befinner sig under universums största garagetak och det läker in både det ena och det andra (läs bilen står ute under bar himmel och ja det börjar bli höst)

Ovanpå allt annat så börjar också snut-saaben behöv lite TLC (Tender Love and Care) eftersom inredningen fortfarande hänger lite här och där efter bortmontering av sirenförstärkare och utryckningsutrustning .

Så vad är nu planen för båda av mina smått ledsna ursäkter till bilar?

Ford KaOS ska få lite mer plåt där den gamla envisats med att omvandlas till något som med rätt grav fantasi kan ursäktas för grovt malen kanel, sedan ska det tittas på bromsar från Focus eller liknande för att få skivor bak (Tack Gustav från SFRO för tipset) medveten om att det kommer krävas en rätt rejäl portion av ombyggnad,

Fram ska det fixas in Mondeo Skivor

ford, ka, kaos

Samtidigt så ska en Zetec (eller Duratec) motor ingå symbios med en trevlig växellåda från en trevlig Ka (eller Fiesta ST ) för att sedan sakta och med oerhörd tillfredställelse ta plats innanför huven på KaOS projektet istället för den heta 60 hkr spisen som sitter där på plats  i dagsläget.

När allt detta sitter på plats och morrar tillfredställande som en mätt katt innanför huven på den lilla bilen så ska det bli en SFRO besiktning innan det blir en ombyggt fordon’s reggning av hela ekipaget.

Ja har man inte jobb så skaffar man sig eller hur 🙂

Men naturligtvis slutar inte allt där, sedan kommer den roliga biten, dvs att krama ur Zetec (Duratec) motorn det där lilla extra och sedna få en trevlig 402 meters tid på den.

Naturligtvis så ska utseendet ordnas lite också, Ford KA är ju inte den bil som man direkt tänker på när det gäller skönhet, men lite ska det väl gå att piffa upp den .

Det ska i alla fall bli kul att bygga på en liten lätt bil för att sedan försöka febrilt att krama ut lite trevliga pållar ur en rätt tacksam motor.

Så har jag inte tänkt på Sleeper faktorn, dvs fixa det maskinella och sedan ta världen med överraskning? Jo naturligtvis, men det är faktiskt rätt kul att spöka ut en bil lite extra och världen är full med sleepers så nää inte bara en i mängden