Motor

Motorsporten skriver historia - från XBOX till EstlandMotorsport är något som är och har blivit mer och mer attraktivt och populärt de senaste åren. Både inom rally och formel 1 men också när det kommer till de tv- och dataspel som görs idag. Med den höga kvaliteten och detaljrikedomen är det många som väljer att köpa sina spel till XBOX och Playstation. Mycket beror det nog på att fler väljer att gå in i sporten - och gör det på ett väldigt bra sätt. 

rally
Källa: Unsplash

Kalle Rovanperä skriver rallyhistoria

Den finske talangen Kalle Rovanperä har skrivit historia då han vann i Estland. Han blir därför den yngste som vinner ett WCR mästerskap. Därför tar han nu det gamla rekordet och gör det när han är nästan 2 år yngre. Inte nog med att Rovanperä har vunnit ett VM. Han har också gjort det på ett nästan utomordentligt sätt. När Ott Tänak, favoriten, tvingades bryta sitt lopp lade Kalle in en extra växel och tog snabbt ett bra grepp om både loppet och ledningen.

Spela på dina favoritstall och förare direkt i mobilen

Motorsport och i synnerhet WCR Rally och Formel 1 är något som är värt att följa med tanke på alla stora stjärnor. Kanske kan Kalle Rovanperä öka intresset för sporten, både i hemlandet och i världen, med hans unga ålder och det faktum att han faktiskt vinner ett VM. Om du vill följa dina favoritförare, som Kalle Rovanperä, Lewis Hamilton eller Valtteri Bottas finns det allt chans att göra det online. Idag kan du till och med lägga dina bets direkt i realtid när du tittar på loppet. Följ gärna upp med nyheter för att hålla dig uppdaterad och kolla upp dina odds innan du väljer att spela. Att landsmannen Valtteri Bottas vinner Formel 1-VM har ett odds på 101 medan stjärnskottet och monegasken Charles Leclerc har ett odds på 501.

Ett generationskliv inom motorsport och spel

För den som är mer intresserad av det digitala landskapet och spel med just motorsport som fokus så finns det glädjande nyheter. Spelet kom som en nyhet förra året och då som Forza Motorsport. Men allt pekar på att ett nytt spel kommer nästa år och har titeln Forza Horizon 5. Mycket av informationen kommer om att spelet kommer att vara som ett nytt generationskliv när det kommer till motorsport och spel och att det är dynamiken vid eventuella krascher och skador som gör fansen lyriska. En stor skillnad är att bara däcken ska ha 40 gånger så många punkter som kan gå sönder än tidigare. Banan man åker på ska också ha ett större spann av vilka effekter det får på din bil och så vidare. 

formula 1
Källa: Unsplash

Motorsport har idag blivit minst lika stort när det kommer till e-sport. Många spel idag är väldigt sofistikerade och ser väldigt bra ut grafiskt att det nästan är som att vara en racerförare “på riktigt”. Detta tar såklart inte ifrån Kalle Rovanperäs extremt stora framgång inom rally. Något som faktiskt är svårt att slå. Speciellt som så ung.