Audi kan det vara något

Audi kan det vara något

Jag saknar en Audi, jag kan verkligen inte hjälpa det men jag gillar faktiskt just den bilen

Började övningsköra med en sån (ni som läst Handledarinlägget ) men naturligtvis så har jag haft några själv också, bland annat en svart trevlig Audi 80 1.8 S (där S står för radikalt snikmodell)

audi

1.8 liters förgasarmotor är väl inte nåt prestandamonster men trots det en riktigt trevlig bil även om jag vart lurad på den så det rök om det, avgassystemet var hopsatt av nödlagning (pasta) och kamremmen urslut så den faktiskt gick av under färd.

Sedan följde en proper men rätt rostig Audi 90 -90 2.3l 10v mekanisk insprutning och universums skönaste motorljud när den fick jobba lite

91-90

Lägg sedan till att den var oerhört bekväm att köra pls stadig på vägen så njöt jag verkligen av den kärran rätt länge, men rstlöshet och en värld full med andra kärror gjorde att den försvann ut i periferin (plus några inbrott i den som gjorde att det inte kändes lika kul att ratta i den)

Sedan dök det upp en Audi 200 Turbo en rejäl klassiker från -78 med rost i tak och golv men med fartresurser som kunde skrämma livet ur vilken standard LTT volvo som helst

audi

När det regnade så kom vatten-kamningen helt automagiskt genom ett hål i taket (som inte tillhörde takluckan) plus att motorn inte tyckte direkt om snabba uppgasningar då den inte fick tillräckligt med bensin (helst med det uppställda laddtrycket)

Och nu när jag sitter och tittar på Wolverine med Hugh Jackman och ser dom trevliga Audi bilarna i början av filmen (när han just kommit till Tokyo) så blir jag sugen igen, fast det hade varit trevligt med en lite motorstarkare version , kanske en 2.8 V6:a eller varför inte en V8 ?

audi

Ja jag vet att trenden är att vi ska köra bilar med mindre motorer och mer kompakta så vi sparar världen och stoppar växthus effekter och allt sånt, men ärligt hur kul är egentligen det?

Jag är uppväxt med mullrande V8:or och bilar stora som slagskepp så jag erkänner jag är inte politiskt korrekt i det hänseendet så jag säger bara … jag ska f*n i mig skaffa en bil med gigantisk motor

audi