Nya Camaro med en rak 4:a NEJ!!!!!!!!

Gm’s Vice Ordförande har sagt på en presskonferens (New-York salongen) att nya Camaron som kommer börja säljas februari 2009 kommer att ha en 4 cylindrig motor som en del av programmet. Min stilla undran blir då, hur ska den orka dra fram det där plåtschabraket, och är det verkligen miljövänligt.

Dvs den kraft som kommer att gå åt för att driva bilen framåt lär orsaka en hel del bränsleförbrukning, vet en hel del personer som lurats av att  "en mindre motor = mindre bensin" och fått upptäcka att det brukar bli just motsatsen (hade själv en VW golf Variant som tjänstebil med 1.8 l motor, den jäkeln lyckades dricka mer än min senare tjänstebil samma märke 2.0 l motor, förklaringen enl tekniker var att vridmomentet och kraften hos den större motorn gjorde att den inte behövde jobba lika mycket)

 

Ok designmässigt gillar jag Camaron i vilket fall, och med den mindre motorn så kanske man kan hyra ut en del av motorutrymmet eller?

camaro

Annonser

Post Author: Maniac

0 reaktioner på ”Nya Camaro med en rak 4:a NEJ!!!!!!!!

  Alfaman

  (2008/03/27 kl. 08:47)

  Jag har samma erfarenhet från mina Alfor. En 3.0 liters V:6:an drar nästan mindre än en 2.0 liters 4-cyl på landsväg. Förutom vridmoment så är det en annan utväxling med V6:an. När det gäller mestadels blandad körning och stadskörning så är den mindre motorn mer bränslesnål.

  Camaro och fyra cylindrar matchar inte, det börja lukta 70-80 tal, bla Mustang körde med 4 cylindrar då. Varför ska det vara så omöjligt att ta fram en bränslesnålare V8:a.

  -=MotorManiac=-

  (2008/03/27 kl. 09:01)

  Nja det är väl inte omöjligt att få fram en snål V8 , men man väljer enklaste vägen dvs att människor ser att man kränger in en mindre motor och mindre = snålare är väl nåt som teoretiskt kan kännas rätt, men men.

  Jag hade en Alfa 75:a V6:a som gick som ett skollat troll twinturbo hehehe men inte var den stackaren snål, men kul jag lovar.
  Jag har provsuttit nya 8C *ler* har du?

  Alfaman

  (2008/03/27 kl. 12:35)

  Suttit i 8C…strö inte salt i såren ;). Även om lottovinsten infinner sig så förblir 8C en dröm…500 stycken i hela världen. Den lär ju inte gå att uppbringa på blocket direkt.

  Twin-turbo och en Alfa-sexa lät grymt roligt. Förhoppningsvis får jag ut min budget-etanol-singel-turbo-Uno nu i sommar. Byggs enbart för att röra på sig väldigt fort. Ordet komfort blir ett okänt ord i den bilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.