Testkört AlfaRomeo 166

Så idag blev det att provköra en av mina favoriter, en Alfa Romeo 166 3.0 24v V6.

Började med att titta på bilen från lite håll, vilka svepande linjer, hela bilen andas elegans men också lite sportighet, öppnar huven och tittar på den renaste v6:an jag sett på länge, ok jag är väl väldans jävig när det gäller alfan, men ibland måste man få vara det också.

 

 

Startar upp bilen och glider ner i sätet och bara njuter, eftersom jag är i medellängd så passar bilen som en välskräddad kostym.

Kör ut och låter automaten sköta växlingen som den ska och glider ut från Malmö i sakta mak, jag trivs och njuter i vårsolen, instrumenteringen känns gedingen och välplacerad inte som i äldre modeller. När jag kommit ut från stan så låter jag bilen få joba lite, och växlar in till sportläge, och nu kommer verkligen bilen till sin rätt, fasen det var länge sedan jag hade så kul med en begagnad bil hehehehe. Provar både att låta automatlådan jobba själv och att köra sekventiellt, båda delarna har sina fördelar, har svårt att välja vad jag trivs bäst med. Men valmöjligheten finn ju i alla fall.

Så 1 timma senare och med ett brett leende så lämades bilen tillbaka. Jag vill ha en sån här….

-=MotorManiac=-

Annonser

Post Author: Maniac

0 reaktioner på ”Testkört AlfaRomeo 166

  ghostwalker

  (2007/03/30 kl. 20:47)

  skygglappar på
  tror bestämt att jag får tipsa din sambo om sådana där skygglappar som en del travhästar har. Det där med att titta på bilar är inte hälsosamt för den där lilla ”saken” som kallas hushålls ekonomi så skygglappar på! 😉 🙂

  -=MotorManiac=-

  (2007/03/30 kl. 20:50)

  skratt
  Provköra är gratis jue *ler* och gratis är gott

  nicke222

  (2007/04/03 kl. 14:19)

  Alfa 166
  är den bästa vinterbil jag haft. En bil som hag aldrig haft några problem med. Förutom ett tanklock i keramik. Jag har har haft de flesta moderna bilar som finns på marknaden. Minst trevlig var mercedes 220-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *